Skoči na glavno vsebino

Spoštovani devetošolci in starši,

Devetošolci se 25. 5. 2020 vračate v šolske klopi. Tega se v šoli veselimo. Vsekakor pa delo v šoli po izbruhu epidemije ne bo potekalo tako, kot ste ga bili vajeni v preteklih letih.

Državna strokovna skupina je sprejela nekatere omejitve, ki bodo povzročile organizacijske spremembe glede na stanje, kot ste ga bili vajeni pred izbruhom epidemije. Zagotovo je največja sprememba, da bo v skupini lahko največ 15 učencev. Razrede bomo zato delili v manjše učne skupine pri vseh predmetih. Skupini učencev bo dodeljena matična učilnica, v kateri boste imeli pouk, v njej pa se bodo izmenjavali učitelji. V učilnici bo veljal sedežni red, med posameznimi mesti bo zagotovljena varnostna razdalja. Delo bo zaradi tega potekalo po prilagojenem urniku. Podrobne informacije bodo podali še razredniki, v šoli pa veljajo Pravila ravnanja v času ukrepov epidemije in Higienska priporočila za OŠ za čas epidemije Covid 19.

V šolo se vračate le zdravi učenci. Razredniki bodo od vas potrebovali podatke, koliko se vas vrača v šole. Prosim, da v primeru odsotnosti zaradi uveljavljanja določil Sklepa razširjenega strokovnega kolegija za pediatrijo z dne 30. 4. 2020, starši izpolnite izjavo za izključitev rizičnih skupin učencev iz vzgojno-izobraževalnega procesa in nam jo posredujete do ponedeljka.

Vsi, ki nimate zdravstvenih omejitev in se vračate v šolo, pa morate v ponedeljek 25. 5. 2020 prinesti izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo, s katero ti potrjujejo, da ste zdravi.

Tudi za devetošolce veljajo osnovne informacije, ki so zapisane v obvestilu ob vračanju učencev prve triade. Pouk se prične ob 7:45. V šolo vstopate posamično, z masko, si razkužite roke in se napotite do svoje učilnice. V pomoč vam bodo dežurni učitelji.

Prosim vse, ki imate svojo masko, da le to prinesete s sabo. Na žalost imamo na šoli le omejeno količino mask. Uporaba mask je na hodnikih in na šolskih prevozih za vas obvezna.

Prehrana bo v šoli zagotovljena. Ponujeni vam bodo enaki obroki, kot ste jih imeli pred izbruhom epidemije. Prosim, da sporočite razrednikom obroke, ki jih v šoli želite prejemati.

Prevozi so za vozače urejeni. Veljajo novi vozni redi, objavljeni na šolski spletni strani. Razredniki pa so prejeli tudi poimenski seznam vozačev. Tako se lahko za podrobne informacije glede prevozov obrnete nanje.

Veselim se našega ponovnega srečanja in vas vse prav lepo pozdravljam.

Marko Sajko, ravnatelj

Priloge:

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost