Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši in skrbniki!

Z veseljem vas obveščam, da se v torek, 26. januarja 2021 prične postopno odpiranje šol. Tako pričnejo v torek s poukom naši učenci prvega triletja. Za učence od 4.-9. razreda bomo pouk še vedno izvajali na daljavo. Vlada je včeraj namreč sprejela sklep, ki bo kot odlok objavljen v današnjem uradnem listu. Odlok še vedno prepoveduje zbiranje ljudi v osnovnih šolah, izjema so učenci od 1. do vključno 3. razreda v nekaterih regijah.

Delo bo potekalo po modelu C. Skupine učencev bodo prilagojene, pri delu s skupinami pa bodo upoštevana poostrena higienska priporočila za izvajanje pouka v osnovni šoli za preprečevanje širjenja sars-CoV-2. Starše naprošam, da v šolo ne pošiljate otrok, ki niso zdravi. Prav v šolo ne pošiljate otrok, če je zbolel kakšen njihov družinski član. Le ob strogem upoštevanju ukrepov, bomo lahko obdržali šolo odprto.

Za vse, ki se vračate v šolo bo v šoli organizirana tudi prehrana, skladno z naročenimi obroki. Če želi kdo spremembo naročenih obrokov, kontaktirajte tajništvo šole ali vodjo prehrane. Za vse učence, ki se še naprej šolajo od doma, bo šola še naprej organizirala in zagotavljala topli obrok.

Prav tako bo v sodelovanju z občino poskrbljeno za prevoze učencev. Razrednikom prosim sporočite, če so pri organizaciji prevozov za učence prve triade kakšne spremembe.

Po novem letu smo na šoli sprejeli sklep, da se lahko spet ocenjuje na daljavo. Ocenjevanje je prilagojeno delu na daljavo, pripravljene smernice učiteljem prilagam v vednost staršem.

Prejšnji teden smo se tudi dobili s predstavniki v Svetu staršev Osnovne šole Primoža Trubarja Laško. Srečanje po Zoom-u je potekalo v zelo konstruktivnem vzdušju in zelo visoko udeležbo. V veselje mi je, da se lahko v teh časih zelo dobro sodelujemo tudi s starši. Prepričan sem, da bo tako tudi v bodoče.

V prepričanju, da bo ponovno vračanje učencev prve triade vesel dogodek, ki mu bo sledilo tudi vračanje preostalih učencev, vas vse lepo pozdravljam.

Marko Sajko, ravnatelj

Priloge:

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost