Skoči na glavno vsebino
gasilciNov2014JPG

Oktober kot mesec požarne varnosti vsako leto zaznamujejo preventivne akcije Gasilske zveze Slovenije in gasilskih društev. Z njimi želijo opozoriti posameznike na preventivno ravnanje in zaščito pred požari. Preventiva je pomembna celo leto, pri čemer mora biti še poseben poudarek na pomembnosti osveščanja in poučevanja mladih o nevarnosti ognja in celo o njegovi zlorabi.
V PŠ Debro je ogenj, njegov nastanek v zgodovini, kakšne nevarnosti predstavlja, če uide nadzoru, ter ukrepe ob pojavu požara predstavil višji gasilski častnik II. stopnje Janez Hočevar, član Gasilskega društva Ljubljana – mesto. V šolo smo ga povabili 14. novembra na pobudo Mateja Špilerja, poveljnika Gasilske enote Laško, in Klemna Mlakerja, vodje sekcije za delo z mladimi gasilci.
Gasilec Janez Hočevar je za vsakega učenca od 3. do 7. razreda pripravil brošuro Pogovor o ognju, v kateri je podrobno razložil nastanek ognja, obravnaval gorenje kot kemični proces ter gorenje in gašenje kot obratni proces. Prikazal je tudi nekaj poskusov.
Poučno in vzgojno preventivno predavanje je končal gasilec Klemen Mlaker, ki je predstavil Gasilsko društvo Laško in poudaril pomen in pomoč gasilcev v vsakdanjem življenju ljudi ter učence povabil k vpisu.

Avtorica prispevka: Irena Namestnik, pomočnica ravnatelja

 

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost