Skoči na glavno vsebino
Uspeh mladih glasbenic!
V nedeljo, 6. marca 2016, so se tri učenke OŠ Primoža Trubarja Laško udeležile državnega tekmovanja Glasbena olimpijada na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
Naše učenke so se na tekmovanje vestno pripravljale in dosegle odlične rezultate. Alma Pleteršek Fajfer je prejela zlato priznanje in s tretjim mestom le za las zgrešila uvrstitev na evropsko olimpijado, Helena Jeretina je prejela največ točk med srebrno uvrščenimi , srebrno priznanje pa je prejela tudi Zarja Nemec.
Čestitamo!

avtorica prispevka: mentorica Mateja Škorja

Več o glasbeni olimpijadi...

Glasbena olimpijada je tekmovanje, ki zahteva zelo široko glasbeno znanje. Tekmovalci najprej pišejo obsežen test, kjer se preverja znanje zgodovine glasbe, glasbene teorije, inštrumentov in glasbenih oblik. Nato se pomerijo v petju po notah, kjer prvič vidijo skladbe, ki jih morajo zapeti. Doma se morajo vzorno pripraviti na izvajanje pevske točke. Ljudsko ali umetno pesem zapojejo solo pred strokovno komisijo. Najtežji in najzanimivejši del tekmovanja pa je izvedba lastne skladbe, ki jo učenci napišejo sami in jo morajo na tekmovanju javno izvesti. Tako se skozi cel dan tekmovalci predstavijo štirim različnim komisijam. Prva dva tekmovalca se udeležita evropskega tekmovanja, ki bo letos v Litvi.

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost