Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši.

V preteklih dneh so se informacije spreminjale iz ure v uro. Šole smo se prilagodile dani situaciji tako ali drugače, dejstvo pa je, da so vsi vzgojno-izobraževalni zavodi zaprti do preklica Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja.
https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2020-01-0568?sop=2020-01-0568
Odlok velja za celotno šolsko območje, zato vas na tem mestu prosim, da nihče ne uporabljaja zunanjih šolskih igrišč. Velja tudi za ostala igrišča.
https://www.lasko.si/sl/dogodki-kategorija/5875-prepoved-uporabe-otroskih-igrisc-igral-fitnesov

 

Kar se varstva tiče, ga organizira štab Civilne zaščite Laško na domu za zaposlene, ki izvajajo nujne zaščitne ukrepe. Nanje se lahko obrnete preko cz@lasko.si

Šola se bo trudila izvajati izobraževanje na daljavo. V skladu z zmožnostmi bo razrednik pošiljal gradivo staršem preko elektronske pošte. Včerajšnji dan je pokazal nekaj težav pri organizaciji izobraževanja na daljavo. Zato MIZŠ priporoča najbolj osnovne vrste spletne komunikacije, prenašanja izjemno velikih datotek pa ne priporoča.
https://www.gov.si/novice/2020-03-16-poudarki-dneva-z-mizs/

Televizija ponuja izobraževalne vsebine. Spletni portali za izobraževanje so prosto dostopni:
Rokus:
https://www.devetletka.net/novice/Osnovnim-in-srednjim-solam-odprt-dostop-do-vseh-e-gradiv
Mladinska knjiga:
https://www.ucimte.com/?q=user/register
Na voljo je digitalna knjižnica:
http://www.dlib.si/
Ampak trenutno vsi ti portali zaradi preobremenjenosti delajo zelo počasi.

Zdi se mi prav, da še enkrat opozorim na prioritete. V tem trenutku je naša naloga, da zmanjšamo svoje socialne kontakte na nič. S tem bomo obvarovali ne samo svoje zdravje, pač pa zdravje najbolj ranljivih. Nekaj šolskega gradiva dobite od razrednikov. Ostali čas pa izkoristite za življenjsko pomembno učenje. Naj vam otroci pomagajo pri kuhanju in pospravljanju. Pogovarjajte se z njimi. Poiščite primerne družabne igre. Naj ne bo vse usmerjeno samo v zaslone in interaktivno delo. Pa ne pozabite na obvezno nabiranje D vitamina s sprehodi. Seveda v skladu s pravili in ustrezno varnostno razdaljo.
Vem, da lahko tudi v teh kriznih trenutkih stopimo skupaj. Verjemite, da se vsi trudimo, da vsak naredi najbolje kar lahko za naše otroke. In prepričan sem, da bomo skupaj tudi to težavo uspešno prebrodili.

Ostanite zdravi,
Marko Sajko, ravnatelj

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost