Skoči na glavno vsebino

Učiteljici slovenščine Dragica Brinovec in Mojca Povše v šolskem letu 2021/22 že 5. leto sodelujeta v dveh petletnih projektih Slovenščina na dlani in Franček.

Rezultat projekta Slovenščina na dlani je inovativno e-okolje za slovenščino, ki nudi (tako učitelju kot tudi učencu) kvalitetno in takojšno povratno informacijo. Interaktivne vaje bodo po testiranju (to bo potekalo to šolsko leto) brezplačno na voljo na spletu. Prijavitelj projekta je Univerza v Mariboru. V njem poleg učiteljev osnovnih in srednjih šol sodelujejo strokovnjaki iz Filozofske fakultete v Mariboru, Fakultete za elektroniko, računalništvo in informatiko ter Pedagoške fakultete.

Osnovna šola Primoža Trubarja z mentoricama Dragico Brinovec in Mojco Povše že peto leto sodeluje v projektu Franček, ki ga vodi Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC – SAZU. Poleg naše šole v projektu sodeluje še 22 vzgojno izobraževalnih zavodov. Cilj projekta je spremljava novega spletno jezikovnega e-orodja, ki je bilo 14. septembra izročeno javni uporabi. Franček je tako prvo celovito slovarsko-slovnično e-orodje te vrste na Slovenskem.

O Frančkovih orodjih se lahko poučite na naslednjih spletnih povezavah:


(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost