Skoči na glavno vsebino

Brezplačno delavnico Lego Robot od 1. – 4. razreda bomo izvajali v soboto 21.5.2022 od 9.00 do 12.00 v prostorih Otročjega Centra Kino – Laško.

 

TEHNIČNI NADOBUDNEŽI OD 1. DO 4. RAZREDA

Otroci so predvsem raziskovalno usmerjeni. Raziskovalna brihta spoznava svet mehanike in programiranja. Saj veste, da polža ne srečamo le na vrtu, kjer lačen lump nagaja mami. Polž je pomemben mehanizem v večini gradbenih strojev. Ali ste vedeli, da ga srečamo tudi v dvigalu. Brihtna buča ga strokovno poimenuje polžast prenos. Otroci torej ob podpori mentorja gradijo robote in spoznavajo svet mehanike in delovanje naprav ter strojev. Mehaniki sledi programiranje v grafičnem programskem jeziku. Z uporabo osnovnih senzorjev (zaznavaje predmetov v okolici in položaja v prostoru), programskih zank in “pošiljanja pisem” (spremenljivk) otroci robote oživijo. Ti nas popeljejo v svet robotike, industrije, mobilnosti, ekologije, živali in filma … Na delavnicah ne manjka izzivov, labirintov, robo-borb in hitrostnih preizkusov.

Pridobljene kompetence: praktično delo, raziskovanje, učenje na napakah, osnove mehanike in programiranja, spoznavanje delovanja sveta&odkrivanje različnih področij
Glavno orodje: Lego WeDo 2.0 robotski seti

Prijave sprejemamo na:

Tel. 041 814 246

mail: miklavc.miha@gmail.com

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost