Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,
predvideno je postopno sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 ter odpravljanje omejitev na področju vzgoje in izobraževanja. Sklep ministrice bo določal, da se vzgojno-izobraževalno delo od predvidoma 18. 5. 2020 za učence 1., 2. in 3. razreda izvaja v prostorih šole, od 25. 5. 2020 dalje pa tudi za vse učence 9. razreda in za učence od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja. Za slednje se bodo izvajali dopolnilni pouk ter individualna in skupinska pomoč.
Poudariti je potrebno, da se v šolo vračajo le zdravi učenci. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo (najdete jo v prilogi), s katero starši potrdijo, da je otrok zdrav.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je pripravil tudi seznam zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV. (najdete ga v prilogi). V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, NIJZ otroku odsvetuje vrnitev v šolo. Starši se posvetujte z izbranim zdravnikom – specialistom pediatrije oziroma izbranim osebnim zdravnikom- specialistom splošne oziroma družinske medicine.
Razredniki so že kontaktirali z vami in hvala vam za ve povratne informacije glede prihoda, odhoda, prehrane in potrebah po prevozu.
Šolska prehrana bo organizirana kot običajno. Šola bo za vašega otroka pripravljala obroke kot pred zaprtjem šole 16. 3. 2020. Odjave in prijave šolske prehrane bodo potekale na ustaljen način.
Na podlagi pridobljenih informacij smo oblikovali skupine, določili prostore, v katerih bo potekalo vzgojno-izobraževalno delo in uredili številne druge podrobnosti. Vse te podrobnosti najdete v Pravilih ravnanja v šoli v času ukrepov epidemije COVID – 19 v prilogi.

Naj poudarim še osnovne informacije o organizaciji vzgojno-izobraževalnega dela na šoli od 18.5.2020 dalje:
1. Izvedba pouka in dni dejavnosti bo potekala v skupinah do 15 učencev.
2. Dejavnosti obveznega in razširjenega programa se bodo izvajale znotraj iste skupine v istem prostoru. Skupine ne bodo prehajale iz prostora v prostor in se ne bodo združevale.
3. Izvajale se bodo le tiste interesne dejavnosti, ki bodo lahko potekale v okviru iste skupine.
4. Učencem 1., 2., 3. in 9. razreda, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne bodo mogli obiskovati pouka v šolskih prostorih, bo šola v okviru zmožnosti prilagodila oblike in metode dela.
5. Vzgojno-izobraževalno delo za učence od 4. do 8. razreda bo še naprej potekalo v obliki izobraževanja na daljavo.
6. Poletna šola v naravi za učence 6. razredov se v šolskem letu 2019/2020 ne bo izvedla. Rezervirali smo termin koncem septembra, če bo mogoče izvesti to šolo v naravi takrat.
7. Šolska knjižnica bo v naslednjem tednu še zaprta.
8. Starši ne vstopate v poslopje šole. Vstop je dovoljen izključno učencem in zaposlenim osebam.
9. Potrebna zaščitna sredstva ima šola zagotovljena.

Priloge:

Lep pozdrav,
Marko Sajko, ravnatelj

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost