Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši in skrbniki,

Posredujem vam še nekaj pomembnih informacij v zvezi z izvajanjem pouka na daljavo.

Višja sila zaradi obveznosti varovanja otrok

Šola v času pouka na daljavo ne more zagotoviti varstva otrok od 1. do 5. razreda. Starše seznanjam, da lahko uveljavljate varstvo otrok iz naslova višje sile. V tem primeru morate obvestiti delodajalca najpozneje v treh delovnih dneh od nastanka tega razloga. Delodajalec mora v postopku uveljavljanja povračila nadomestila plače, ko delavec ne more opravljati dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva, vlogi priložiti tudi izjavo delavca o obstoju okoliščin, ki vplivajo na nastanek višje sile (tretji odstavek 61. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20).

Topli obrok

Od srede bo šola omogočila prevzem hrane tudi na vseh enotah naše šole, skladno z današnjim obvestilom o naročilu in prevzemu hrane, ki ga najdete na naši spletni strani.

Izposoja knjig v času pouka na daljavo

Šolska knjižnica bo nudila možnost izposoje knjig tudi v času pouka na daljavo. Na povezavi, https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search?db=osptl, lahko preverite dostopnost želene knjige in v kolikor je knjiga prosta, jo lahko naročite preko elektronske pošte joze.dobovsek@oslasko.si (Matična šola Laško) in metka.planko@oslasko.si (Podružnica Debro) do petka, 13. 11. do 12.00 ure. Ob naročilu prosimo, da navedete ime in priimek učenca ter razred. Dvig naročenih knjig je možen v petek, 13. 11., med 12.00 in 14.00 uro, pred glavnim vhodom obeh šol. Za prevzem predhodno pokličete na številki 03 734 35 58 (Matična šola Laško) in 03 734 38 06 (Podružnica Debro).

Pouk na daljavo

Za delo na daljavo je vodstvo šole sprejelo smernice in navodila, ki vam jih prilagam v vednost. Zdi se mi prav, da ste starši seznanjeni z njimi. Prav tako smo sprejeli pravila vedenja, ki veljajo pri uporabi spletnih učilnic in videokonferenčnega sistema Zoom.
Prepričan sem, da lahko le skupnimi močmi in s skupnim sodelovanjem dosežemo, da bo šolsko delo trpelo v najmanjšem možnem obsegu. Za ves vaš napor se vam najlepše zahvaljujem in vas pozdravljam v upanju, da se učenci čim prej vrnejo v šolo.

Lep pozdrav in ostanite zdravi,
Marko Sajko, ravnatelj

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost