Skoči na glavno vsebino

ŠVN Laško – Kranjska gora

Iz KG pošiljamo še nekaj utrinkov dejavnosti četrtega in zadnjega dneva tabora.
Učenci so četrtkov večer zaključili s predstavitvijo lastnih točk po sobah, nato pa so uživali še v plesnih ritmih izbrane glasbe. Sledila je še skrb za osebno higieno in spanje.
Današnje dopoldne smo namenili veslanju na jezeru Jasna, pohod do Zelencev in mikroskopiranju v biologiji.

Učenci in učiteljice spremljevalke vas lepo pozdravljamo še zadnjič iz Kranjske Gore in vam z veseljem sporočamo: Bilo je fino, prehitro je minilo, še se bomo vrnili!

Slovenija oživlja

Udeležili smo se dogodka »Slovenija oživlja«

16. oktober je svetovni dan oživljanja in na povabilo Zdravstvenega doma Laško smo se tudi z nekaterimi našimi učenci udeležili delavnice o temeljnih postopkih oživljanja in uporabe defibrilatorjev. Tako so učenci spoznali najpomembnejše korake pri ohranjanju življenja zaradi srčnega zastoja.
Prijazno osebje ZD Laško – medicinski sestri, reševalci in gasilci – so učence podučili, da največkrat pride do srčnega infarkta v domačem okolju, zato lahko s hitrim in pravilnim odzivom ter pomočjo rešijo življenje svojim staršem, sorodnikom, prijateljem, sosedom … Prav je, da smo o korakih oživljanja in nudenju pomoči sočloveku seznanjeni že od mladih nog.
Reševalci so na lutkah prikazali, kako preverimo, ali je človek odziven, kako poteka masaža srca in kako pravilno uporabljati defibrilator. Medicinsko osebje je tudi povedalo, kako poteka klic na številko za nujne primere 112. Nato so se učenke in učenci še sami preizkusili v oživljanju oziroma kot mimoidoči, ki pomaga tako, da opravi klic na številko 112.
Hvaležni smo, da nas je ZD Laško opremil z novim znanjem in izkušnjo, ki lahko nekoč reši življenje.

SVETOVNI DAN HRANE

16. oktobra je bila v okviru Združenih narodov ustanovljena svetovna organizacija za hrano in kmetijstvo FAO ( Food and Agriculture Organization). Zato na ta dan praznujemo SVETOVNI DAN HRANE.

Letošnja tema svetovnega dneva hrane je »Pravica do hrane za boljše življenje in boljšo prihodnost. Nihče ne sme biti pozabljen«.

Ta dan in tudi vse naslednje dni bodimo pozorni tudi na naš odnos do hrane. Zmanjšajmo količino odpadne hrane. Pri prevzemu malice ali kosila raje vzemimo manj in, ko pojemo, če smo še lačni, pojdimo po dodatek. Na ta način hrane ne bomo metali proč in tisti, ki želijo, bodo lahko dobili več.

Orodna vrstica za dostopnost