Skoči na glavno vsebino

1. septembra 2003 je nova šola v Debru rešila prostorsko stisko laških šolarjev ob uvedbi devetletnega šolanja. Popolnoma novo rumeno zgradbo z 12 oddelki, preko 3400 m2 notranjih in 5500 m2 zunanjih površin je v uporabo prejelo 298 učencev in preko 30 učiteljev. Prvič sta šolski prag skupaj prestopili dve generaciji, prva devetletna in zadnja osemletna.
Prostorski pogoji za uvedbo devetletnega šolanja so bili tako izpolnjeni, za kar gre zahvala Občini Laško.
Slovesna otvoritev šole je bila 8. 10. 2003, v sončnem oktobrskem dnevu v tednu otroka.
Prvih deset je torej minilo. Na krajši slovesnosti v telovadnici, 11.10. 2013, smo se spomnili začetka gradnje in misli, ki so nas prevzemale takrat. Šolo je v tem času uspešno zaključilo preko 360 učencev, ki so dobili trdno osnovo za nadaljnje šolanje. Zahvala za to gre učiteljem, ki kljub selitvam z matične šole na podružnično šolo ali nazaj kvalitetno poučujejo.
Kot je v nagovoru učencem in učiteljem ob tej priložnosti rekla ravnateljica, Ljudmila Pušnik, je šola deška leta prebrodila z nekaj popravki, kaj bodo prinesla zahtevna najstniška leta, pa bomo še videli.
Kot se za rojstni dan spodobi, seveda ni manjkala torta; kar šest so jih napravile pridne debrske kuharice in z njimi so se posladkali prav vsi učenci in učitelji generacije 2013/14.

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost