Skoči na glavno vsebino

Podružnična šola Rečica

DSC_0849

Vodja šole: Ksenija Vozlič

Naslov: Zgornja Rečica 26, 3270 Laško
Telefonska številka: 031 252 374
03/5731061
ePošta: ksenija.vozlic@oslasko.si

MŠ Laško PŠ Debro PŠ Šentrupert PŠ Vrh PŠ Rečica

 

Kje smo na zemljevidu?

Več o šoli

Kraj Rečica pri Laškem je majhen kraj. Potok Rečica teče skozi prelepo Rečiško dolino, sredi katere se nahaja tudi naša šola, kamor zahajajo učenci od prvega do četrtega razreda.

Med drugo svetovno vojno so se nemški okupatorji naselili v šoli, ko pa je bilo vojne konec, je bila šola požgana. Skupaj z njo je zgorelo veliko dragocenih knjig. Po vojni so šolo obnovili, velja pa poudariti, da je stari del šole star že več kot 100 let, prizidek pa je bil zgrajen leta 1939. Istega leta je bila v Rečici zgrajena še majhna cerkvica, pod njo pa mežnarija. Včasih je potekal pouk v isti učilnici od 1. do 8. razreda. Učenci 1. razreda so sedeli spredaj, učenci višjih razredov pa zadaj.

Pomembnejši novejši pridobitvi šole sta vsekakor centralno gretje na olje in povsem novo asfaltirano igrišče. Na drugi strani šole imamo sedaj nova igrala, parkirni prostor in peskovnik. Naša šola vsako leto v mesecu aprilu praznuje tudi “Zelenega Jurija”, s katerim ohranjamo starodavni običaj iz roda v rod. Ker imamo še folklorno skupino “Lipa Rečica”, znamo tudi lepo zaplesati. Vodi nas naša mentorica gospa Erika Krašek, ki vodi tudi odraslo skupino, v zadnjem času pa ji pomaga tudi mentor Rok Matek.

V torek, 4. 11. 2014, smo prerezali svečani trak ter s tem simbolično otvorili energetsko prenovljeno šolo. Veseli smo bili obiska številnih krajanov, predstavnikov občine in šole. Naša šola se sedaj ponaša z novo, svetlo preobleko, mi pa se učimo v toplih šolskih prostorih.

(Skupno 1.967 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost