Skoči na glavno vsebino

Osnovna šola Primoža Trubarja Laško

Trubarjeva ulica 20, 3270 Laško
info

Obvezni izbirni predmeti 2024/25

Način izbora in ponudba izbirnih predmetov za šolsko leto 2024/25 v 7., 8. in 9. razredu

Na osnovi Zakona o osnovni šoli, 17. člena, mora osnovna šola poleg obveznih predmetov za učence 7., 8. in 9. razreda izvajati pouk iz izbirnih predmetov. Učenci si torej del predmetnika v zadnjem triletju izberejo po svojih željah, pri tem pa upoštevajo svoje interese in sposobnosti.

Izbirni predmeti so razdeljeni v klikni tukaj za celotno besedilo (pdf).

Za pomoč pri odločitvi smo pripravili tri brošure, za vsak razred posebej:

 

Informativni dnevi za vpis v SŠ

INFORMATIVNI DNEVI po posameznih šolah: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

Na Šolskem centru Celje bo v PETEK , 16. februarja 2024 (dopoldan) informativni dan potekal po naslednjem razporedu (ostale ure ostanejo nespremenjene (zgoraj)):

– Gimnazija Lava (Pot na Lavo 22, Celje): ob 9. uri vsi programi,
– Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja (Pot na Lavo 22, Celje): ob 10. uri vsi programi,
– Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo (Pot na Lavo 22, Celje): ob 9. uri za programa Tehnik računalništva in Kemijski tehnik, ob 10. 30 za programa Elektrotehnik in Elektrikar,
– Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko (Ljubljanska 17, Celje): ob 9. uri vsi programi,
– Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije (Pot na Lavo 22, Celje):

ob 9. uri za programe Strojni tehnik, Strojni tehnik (PTI), Oblikovalec kovin – orodjar, Inštalater strojnih inštalacij, Pomočnik v tehnoloških procesih,
ob 10. uri za program Medijski tehnik,
ob 11. uri za programe Tehnik mehatronike, Tehnik mehatronike (PTI) in Mehatronik operater

Neobvezni izbirni predmeti 2024/25

Spoštovani učenci in starši!

Obveščamo vas, da se v naslednjem šolskem letu, učenci 1. ter od 4. do 9. razreda lahko odločite za obiskovanje neobveznih izbirnih predmetov.

Naša šola bo v skladu z Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni šoli v šolskem letu 2024/25 ponudila naslednje neobvezne izbirne predmete:
• 1. razred: prvi tuji jezik (2 šolski uri).
• 4., 5. in 6. razred: drugi tuji jezik (2 šolski uri), šport (1 šolsko uro), računalništvo (1 šolsko uro), tehnika (1 šolsko uro) in umetnost – gledališka dejavnost (1 šolsko uro) .
• 7., 8. in 9. razred: drugi tuji jezik (2 šolski uri).

Neobvezni izbirni predmeti se ocenjujejo s številčnimi ocenami od 1 do 5, (od 4. razreda naprej) in opisno, za učence 1. razreda. Znanje pri teh predmetih se ne preverja na nacionalnem preverjanju znanja.

Neobvezni izbirni predmeti se izvajajo eno šolsko uro tedensko (lahko strnjeno v enem obdobju), le drugi tuji jezik se izvaja v obsegu dveh šolskih ur tedensko (za 4. do 9. razred).

Vsebina ponujenih neobveznih izbirnih predmetov naše šole je predstavljena v publikaciji, objavljeni na šolskih spletnih straneh, podrobnejši učni načrti predmetov pa so objavljeni na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS:
• neobvezni izbirni (glej pod Razširjeni program osnovne šole): https://www.gov.si/teme/programi-in-ucni-nacrti-v-osnovni-soli/

Zakon o osnovni šoli določa, da učenec:
• 4., 5. in 6. ter 7., 8. in 9. razreda izbere največ dve uri pouka neobveznih izbirnih predmetov.

Na osnovi prijav bomo oblikovali skupine neobveznih izbirnih predmetov za naslednje šolsko leto, vendar bomo izvajali le tiste izbirne predmete, za katere bo prijavljeno zadostno število učencev v skladu s Pravilnikom o normativih in standardih za izvajanje programa osnovne šole.

Predlagamo vam, da odločitev o izbiri skrbno pretehtate in se po potrebi posvetujete tudi z razrednikom in drugimi učitelji.

Priloga:

Ravnatelj:
Marko SAJKO

Obvestilo za petek, 9. 2. 2023

V četrtek je Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, dela ter pouka prost dan.

V PETEK, 9. 2. 2024, pa je “žal” pouk po urniku, ne pozabite!

Šolsko tekmovanje iz kemije

Na šolskem tekmovanju iz kemije so priznanje dobili:
Klara Kovač 9b, Urban Škorja 9b in Sara Stephanie Hrastnik 9b.

Na regijsko tekmovanje se uvrstijo prvaki skupin, ki imajo nad 50 % in tisti, ki so dosegli 29 točk za 8. razred, ter 9. razred s 30 točkami.
Na regijsko tekmovanje, ki bo 23.marca 2024, na OŠ Dobje, se uvrstijo:
Eva Zupan 8a, Klara Kovač 9b in Urban Škorja 9b.

Čestitke vsem.

Obvezni izbirni predmeti: prispevek

Neobvezni izbirni predmeti: prispevek

Angleščina 1.r: prispevek; predstavitveni filmček

Izbor: prispevek

Že nekaj časa se pojavljajo težave s tiskanjem pdf dokumentov direktno iz okna/zavihka brskalnika. Priporočamo, da datoteko najprej prenesete na svoj računalnik (npr. na namizje) in jo odprete z Adobe Readerjem (dvoklik na ikono dokumenta), ki pa mora biti nameščen na vašem računalniku. Šele nato natiskate dokument.

V pomoč so ključne povezave dodane na našo podstran “Povezave”: povezava
Sprejete letne delovne načrte (ali predloge le-teh) in letna poročila najdete v Katalogu IJZ na naši strani – povezava.

Na vrhu strani so vidni samo trije (ali samo dva) datumsko zadnji prispevki in prispevki pod kategorijo “nujno”. Nižje na strani so vidni izvlečki malce starejših prispevkov, na dnu pa imate povezave (številke strani) na vse ostale prispevke.

Mi smo za …

English Deutch

Primož Trubar na FB

Facebook_New_Logo_(2015).svg

Prihajajoči dogodki

  • Klikni koledar dogodkov

Ozadje

Fotokrožek & Andrej Gobec

MŠ Laško

OSNOVNA ŠOLA PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO Trubarjeva ulica 20, 3270 Laško

PŠ Debro

Podružnična šola Debro
Poženelova 26, 3270 Laško

PŠ Šentrupert

Podružnična šola Šentrupert Šentrupert 89, 3271 Šentrupert

PŠ Rečica

Podružnična šola Rečica
Zgornja Rečica 26, 3270 Laško

PŠ Vrh

Podružnična šola Vrh
Vrh nad Laškim 20, 3270 Laško

Obvezni izbirni predmeti 2024/25

Način izbora in ponudba izbirnih predmetov za šolsko leto 2024/25 v 7., 8. in 9. razredu Na osnovi Zakona o osnovni šoli, 17. člena, mora osnovna šola poleg obveznih predmetov za učence 7., 8. in 9. razreda izvajati pouk iz izbirnih predmetov. Učenci si torej del...

več...

Informativni dnevi za vpis v SŠ

INFORMATIVNI DNEVI po posameznih šolah: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ Na Šolskem centru Celje bo v PETEK , 16. februarja 2024 (dopoldan) informativni dan potekal po naslednjem razporedu (ostale ure ostanejo nespremenjene (zgoraj)): - Gimnazija Lava...

več...

Neobvezni izbirni predmeti 2024/25

Spoštovani učenci in starši! Obveščamo vas, da se v naslednjem šolskem letu, učenci 1. ter od 4. do 9. razreda lahko odločite za obiskovanje neobveznih izbirnih predmetov. Naša šola bo v skladu z Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni šoli v šolskem letu...

več...

Obvestilo za petek, 9. 2. 2023

V četrtek je Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, dela ter pouka prost dan. V PETEK, 9. 2. 2024, pa je "žal" pouk po urniku, ne pozabite!

več...

Šolsko tekmovanje iz kemije

Na šolskem tekmovanju iz kemije so priznanje dobili:Klara Kovač 9b, Urban Škorja 9b in Sara Stephanie Hrastnik 9b. Na regijsko tekmovanje se uvrstijo prvaki skupin, ki imajo nad 50 % in tisti, ki so dosegli 29 točk za 8. razred, ter 9. razred s 30 točkami.Na regijsko...

več...

PREVOZI za petek, 22. 12. 2023

Jutri, v petek, 22. 12. 2023, bodo šolski prevozi potekali nekoliko drugače. Avtobusa za Šentrupert in Vrh bosta odpeljala ob 12.25, ob 13.25 bo peljal še dodatni avtobus za Grahovže.  Zadnjih avtobusov ob 15.00 ne bo! Kombiji bodo pričeli z vožnjami ob običajnem...

več...

Zadnji dan pouka v letu 2023

Bliža se zadnji dan pouka v letu 2023. Tako kot je že v navadi bomo ta dan obeležili nekoliko drugače. Učenci bodo imeli 5 šolskih ur. 1. šolsko uro so učenci z učitelji po urniku. Nastopajoči učenci imajo generalko v telovadnici. 2. šolska ura: Proslava - Dan...

več...

Vabilo na roditeljski sestanek s predavanjem

Vsi starši ste vljudno vabljeni na predavanje, ki bo v torek, 7. 11. 2023, ob 16.30, v telovadnici MŠ Laško. Obveščamo starše otrok od 1. do 5. razreda, da bodo govorilne ure pred predavanjem in po predavanju kratek roditeljski sestanek. 

več...

Osnovna šola
Primoža Trubarja Laško
Trubarjeva ulica 20

3270 Laško
Tel.: 03 734 35 50

  • Motivacija 100% 100%
  • Znanje 100% 100%
  • Zabava 100% 100%
(Skupno 164.703 obiskov, današnjih obiskov 9)
Dostopnost