Skoči na glavno vsebino

Šolska knjižnica PŠ Debro je sodelovala na prazničnem natečaju Mladinske knjige Medvedi in medvedki, posvečenem 70. obletnici izhajanja revije Ciciban.
Učenci od 1. do 5. razreda so imeli v knjižnici pravljične urice, v katerih so bili glavni junaki medvedi in medvedki. Prisluhnili so pravljicam in pesmicam (Moj prijatelj Piki Jakob, Medvedek Pu, Veliki pulover malega medveda, Brundo ne more spati, Pod medvedovim dežnikom, Medvedja šola …) in se o njih pogovarjali med seboj in s knjižničarko. Nekateri so prinesli s seboj svoje plišaste medvede in medvedke, knjige o medvedih ali svojo revijo Ciciban. Po poslušanju pravljic so tudi ustvarjali: medvedkom so narisali unikatne puloverje, v vlogi medvedjih mamic so risali medvedke po svoji zamisli, ilustrirali pravljice, napisali in ilustrirali svojo knjigo o medvedih in medvedkih … Izdelke so razstavili v čitalnici, da so bili na ogled obiskovalcem šolske knjižnice.
Urice z medvedki, o medvedih in medvedkih so bile zanimive in prijetne. Učenci si v prihodnje želijo še več podobnih druženj v šolski knjižnici.

Avtorica prispevka: Lidija Toplišek
(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost