Skoči na glavno vsebino

V torek, 9. maja 2017, smo sodelovali na zaključni prireditvi projekta Evropske vasi 2017 na Krekovem trgu v Celju. Na stojnici smo predstavili izdelke učencev naše šole in plesno točko 1. razreda PŠ Šentrupert ˗ Danski dvorni ples.
Spoznavanje zemljepisnih, zgodovinskih, kulturnih in kulinaričnih značilnosti Danske je trajalo več kot polovico šolskega leta. Nekatere nam je v projekciji predstavil tudi učenec Miha Jančič.
V projekt so se najbolj množično vključili učenci nižje stopnje in njihove mentorice, aktivno pa so sodelovali tudi nekateri učenci in učiteljice predmetne stopnje.
Prebirali smo pravljice znanega Danskega pravljičarja H.C. Andersena ter po njih poustvarjali. Nastajale so slike, risbe, kipci in najrazličnejši izdelki. Zbirali so se tudi kuharski recepti Danskih jedi, nekatere izmed njih so učenke tudi preizkusile in napekle nekaj peciva, ki smo ga ponudili na stojnici.
Učenci 8. razreda so pripravili tudi plakate v angleškem jeziku o Danski z geografskega, turističnega, športnega in pravljičnega vidika.
Bilo je pestro, delavno in zanimivo, v učilnicah in na zaključni prireditvi.
Vse izdelke, ki so nastali v okviru projekta si lahko ogledate na razstavi na Podružnični šoli Šentrupert.

Vsem sodelujočim učencem, učiteljem – sodelavcem, se zahvaljujem za ustvarjalno delo, staršem učencev, obiskovalcem na prireditvi in bralcem spleta pa za obisk.

Koordinatorica v projektu Evropske vasi 2017
na OŠ PT Laško: Cvetka TERŠEK

FOTOGRAFIJE: Rina MEDJIĆ in Cvetka TERŠEK

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost